Valg af cykeltøj: Disse overvejelser skal du gøre dig

By | december 13, 2016

Har du netop investeret i den cykel, du altid har drømt, fortjener du også at eje det helt rigtige cykeltøj. Er det første gang, du skal ud og købe tøj til cykling, er du nødt til at gøre dig nogle grundige overvejelser. I guiden kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe cykeltøj, som du kan få glæde af i mange år fremover.

Kan sportstøj erstatte cykeltøj?

Nej, det vil ikke være hensigtsmæssigt at bruge sportstøj i stedet for cykeltøj. Det er en fejltagelse, som mange uerfarne cykelryttere begår, og det fører sjældent til noget godt. Der er en grund til, at der er designet og udviklet tøj, der udelukkende er henvendt til cykling – altså cykeltøj.

Det er i princippet muligt at bruge almindelig sportstøj til cykling, men det er ikke en særlig god idé. Du kan f.eks. være uheldig at få gnavsår, hvis du ikke har valgt at investere i et par cykelbukser, som er uundværlige. Ydermere kan du hurtigt komme til at opleve ømhed i bagdelen, hvis du ikke bruger cykelbukser med komfortabel pudestøtte.

Kort og godt er det sund fornuft at købe cykeltøj, selvom det naturligvis er forbundet med visse udgifter. Køber du kvalitetscykeltøj første gang, skal du ikke købe nyt cykeltøj lige foreløbigt.

Tjekliste: Dette tøj skal du bruge til cykling

Der kan ikke længere herske nogen tvivl om, hvorvidt cykeltøj er nødvendigt eller ej – det er det. Du kan med fordel gå på shopping allerede i dag, så du kan få købt det tøj, du skal bruge, når du skal give den gas på din cykel.

Nedenfor bliver du introduceret for en kort tjekliste, som du med fordel kan benytte dig af:

Investerer du i et par cykelbukser, en cykeltrøje og en cykeljakke, har du allerede taget et vigtigt skridt på vejen mod et mere professionelt look. I den anledning kan du overveje at købe flere eksemplarer af henholdsvis cykelbukser, cykeltrøjer og cykeljakker, så du har noget at skifte mellem. Er uheldet ude, vil du være godt stillet, hvis du har skiftetøj til rådighed.

Det danske klima tillader ikke, at man bærer shorts og t-shirt hele året rundt. Vil du undgå at fryse og blive forkølet, bør du have cykeltøj til sommer og cykeltøj til vinter – således at du kan cykle hele året rundt uden at bekymre dig om vejret.

Marcello Bergamo – Cykeltøj til alle sæsoner

Marcello Bergamo er et brand, der er tilegnet dig, der ønsker at købe cykeltøj til alle sæsoner. Cykeltøjet fra Marcello Bergamo kan bruges hele året rundt – uanset om der er sol, regn eller kulde udenfor.

Marcello Bergamo har positioneret sig om en af de førende producenter af cykeltøj. Deres første kollektion kom til verden i 1977, hvor der blev startet op for produktionen på fabrikken i Italien. Virksomheden har specialiseret sig at designe, udvikle og producere teamtøj til ethvert team – både business cykelhold, professionelle teams m.fl.

Cykeltøjet fra Marcello Bergamo er henvendt til enhver cykelfan, som vægter kvalitet og komfort højt. Producenten byder på en håndfuld kollektioner, som har stået i høj kurs hos danske cykelfans i årevis. Det omfatter bl.a. følgende kollektioner:

  • Tri
  • Sprint Run
  • Sportivo
  • Race
  • Anatomic

Vil du have kvalitet for alle pengene, når du køber cykeltøj, kan du gå efter en af ovenstående kollektioner. Det er kollektioner, der bl.a. forhandles på nettet til konkurrencedygtige priser. Det er muligt at få specialfremstillet de forskellige produkter med logoer, hvis man repræsenterer et større eller mindre team. Det er en mulighed, som du og dit team kan undersøge nærmere.

Vælg de rigtige størrelser

Skal du købe cykeltøj, som du kan blive glad for at bruge, er det meget vigtigt, at du vælger de rigtige størrelser. Handler du i en fysisk butik, bør du prøve forskellige størrelser, så du kan finde din ideelle størrelse. Handler du på en webshop, bør du følge en størrelsesguide, så du ikke ender med at købe cykeltøj, der ikke passer dig.

Cykeltøj skal som udgangspunkt sidde lidt strammere end andre former for sportstøj. Det er dog vigtigt, at tøjet ikke sidder så stramt, at du ikke føler dig komfortabel. Størrelserne på cykeltøj kan variere fra mærke til mærke og fra kollektion til kollektion, hvilket er værd at tage højde for.