Vær opmærksom før du optager et kviklån

By | august 25, 2016

Kviklån må siges at være en af de absolut mest populære låneformer til forbrugsydelser. Med et kviklån har du den fordel, at du kan modtage pengene inden for relativ kort tid, når du lavet din ansøgning. Du skal dog være opmærksom på, at et kviklån er dyrere og ofte har en rente, som er langt højere end ved andre almindelige forbrugslån.

Derfor er det en ekstra god idé, at tænke sig godt om inden man optager et kviklån hos en af de mange danske låneudbydere på markedet. Derfor er det også en klar fordel for dig selv, hvis du vælger at sammenligne kviklån fra de forskellige udbydere, inden du beslutter dig for at ansøge om et.

Optag kun et lån, hvis det er sidste udvej

Et god råd er kun at optag et kviklån, hvis det den sidste udvej. Er dit nuværende tv i virkeligheden ikke godt nok? Optager du kun et kviklån til at købe materielle goder eller oplevelser, vil det være en meget dårlig investering.

En investering som du nemt hurtigt vil kunne komme til at fortryde igen. Du bør derfor kun optage et kviklån, hvis det absolut er sidste udvej for dig og du ikke kan vente med at købe f.eks. et nyt tv eller ikke har andre muligheder for at skaffe pengene.

Søg hjælp hos din familie eller venner

I stedet for at henvende dig til en kviklån udbyder findes der også andre potentielle lånemuligheder, som kan være en billigere løsning for dig. Først og fremmest er det altid en god idé, at spørge din familie. Dine forældre bør være dem du først sørger til, hvis du har brug for at låne penge.

Mange forældre der har børn har også en opsparing i et eller andet omfang. De vil i højere grad kunne tilbyde dig en attraktiv låneordning, hvor du ikke vil skulle betale skyhøje renter og gebyrer hver måned.

Hvad er RKI?

Står du registret i RKI, er det som regel ikke en god ting og du vil have svært ved, at optage et kviklån. RKI er et stort registrer over dårlige betalere i Danmark. Folk der står registret i RKI, er folk der ikke betaler deres kreditorer.

Den eneste vej ud af RKI igen er, at betale alle ens kreditorer tilbage. Du skal kunne betale alle penge tilbage, som du måtte skylde, for at kunne komme helt ud af RKI igen og dermed ikke være registret som en dårlig betaler.

Er du blevet registreret i RKI, vil alle virksomheder kunne købe sig adgang til, at kunne slå dig op og undersøge om du er registreret som en dårlig betaler. Det kan derfor have mange konsekvenser, at være registret i RKI som en dårlig betaler.

Lån penge selvom du er registret i RKI

Selvom du er registret i RKI, vil der stadig være en mulighed for dig at låne penge. I dag findes der enkelte udbydere, der låner penge ud til folk, selvom de står registreret i RKI. Samtlige af disse lån har dog det tilfælles, at både renten og gebyrer er ekstremt høje.

Ydermere findes der også i Danmark pantelånere, hvor du kan komme og indlevere en genstand af værdi og dermed låne penge i genstanden. Har du derfor en eller flere ting af en større værdi, kunne dette også være en løsning for dig.

Det anbefales dog klart at du generelt ikke optager nye lån, hvis du står registret i RKI. Ofte vil det kun kunne forværre din situation og det vil blot tage dig endnu længere tid, at kunne komme ud af RKI igen.

Hvilke krav skal jeg opfylde?

Selvom et kviklån er en af de letteste og hurtigste låntyper at optage, er der også nogle krav som skal være opfyldt.

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal være dansk statsborger
  • Du skal være fyldt 18 år (de fleste steder 21 år)

Kan du opfylde overstående kriterier, vil du have rigtig gode muligheder for at kunne optage et kviklån.

Du skal dog være opmærksom på, at der kan gælde forskellige kriterier afhængig af, hvilken låneudbyder du vælger at benytte dig af. En af de største forskelle fra de forskellige låneudbydere er ofte din alder.

Fordelene ved et kviklån

En af fordelene ved et kviklån må siges at være, at hastigheden for godkendelse samt udbetaling af et eventuelt lån er hurtig. Efter du har ansøgt om et kviklån, vil der typisk ikke gå mere end par minutter før, at du har modtaget et svar på, om du kan optage det enkelte lån.

Vælger du at godkende lånet, vil du kunne forvente et par timers ventetid og pengene vil stå inde på din konto. Selvom det ikke anbefales at bruge et kviklån til at dække forbrugsydelser eller andre pludselige udgifter, er det stadig det de fleste bruger et kviklån til. Det er ting, som folk har brug for nu og ikke kan vente med at betale om en eller to måneder.

Faktisk har flere udbydere af kviklån i Danmark, lavet et samarbejde med flere elektronikbutikker samt dagligvarebutikker, hvor de tilbyder et fæles lån til køb af varerne.

Samtidig er det en klar fordel, at alle kviklån bliver optaget uden, at du skal stille nogen sikkerhed eller pant i lånet. Det betyder for dig, at du nemt og enkelt kan låne pengene uden at du på nogen måde skal kunne stille fysiske goder i sikkerhed hos din låneudbyder.

Det vil ofte være ting, som ens hus, bil eller andre ting af en høj værdi, som skal stilles i sikkerhed, når man optager et lån. Det er dog ikke tilfældet, hvis man optager et kviklån.

Derfor kan du også, få dit kviklån udbetalt langt hurtigere end hvis du optog et forbrugslån, da et kviklån ikke kræver, at du først skal underskrive en lang række af papirer.

Forhåbentlig er du blevet klogere på, hvilke fordele der er ved et kviklån samt hvilke faktorer du skal være opmærksomme på, hvis du ønsker at optage et kviklån.