Nye transportmidler til byen popper op overalt

By | september 27, 2019

Vi ved alle sammen, hvor svært det kan være at komme rundt i storbyerne. Når der er proppet, så er det som om, at man bare ikke kommer nogen vegne – og det hjælper heller ikke med en bil.

Derfor er det sjovt, hvordan vi ser flere og flere små, personlige transportmidler til bylivet poppe op overalt. De bliver mere og mere populære, og det er sjovt at se – men hvilke snakker vi lige om, og hvad gør dem så populære?

Segways og hoverboards

Segways og hoverboards er interessante, fordi de begge kører på samme princip, nemlig et selvbalancerede transportmiddel, som ikke rigtigt minder om noget andet, vi har derude. De er meget små og fylder ikke særligt meget, hvorfor de især blev solgt til den indre by.

Engang var Segways især lidt af en joke, en ”gimmick”, som man nogle gange kalder dem. Men de er faktisk stadigvæk derude på gaderne, hvor man kan se alle mulige mennesker køre rundt på dem.

Segways og hoverboards er unikke fordi, at de ikke minder om noget andet, som vi kender. Hoverboardet ligner lidt en Segway uden håndtag, og det er meget futuristiske transportmidler. De vidner på en vis måde om, hvor meget vi mennesker kan gøre, når vi har den rette teknologi i hænderne!

De nye el løbehjul

Ah ja, el løbehjulet. Du har med garanti hørt om det i nyhederne, hvis du da ikke allerede har mødt den første gruppe teenagere, som kører på dem på gaderne i København.

Det er et af de transportmidler, som bare kom ud af ingenting, og som virkeligt har haft en stor påvirkning. For igen er idéen faktisk lidt det samme som ovenfor – det skal være let at have rundt, og så skal det kunne bruges til at navigere rundt i tætte gader.

El løbehjulene er interessante, fordi det jo er et meget velkendt legetøj til børn, men det er de færreste mennesker, som har tænkt på at sætte en elektrisk motor på, og så gøre det til et direkte transportmiddel. Men sådan er det blevet, og i dag er der en reel chance for, at det kunne blive den næste store dille.

Hvorfor kommer disse transportmidler nu?

Der kan være flere grunde til, at disse transportmidler indfinder sig i vores samfund nu. Først og fremmest er de alle elektriske, det vil sige, at de er meget mere miljøvenlige end noget, som kører på kul. Skal man ikke så langt, så kan det altså være mere miljøvenligt bare at erhverve sig sådan et transportmiddel end eksempelvis en knallert.

Samtidig er det også bare utroligt praktisk. En Segway eller et elektrisk løbehjul er ikke den dyreste løsning, det kan haves med over det hele, og så kan du lade dit transportmiddel op ved bare at slutte det til en stikkontakt. I vores travle hverdag, hvor der er mennesker overalt, så er dette altså ikke noget at kimse ad!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *