Få styr på at bo i hus

By | oktober 3, 2018

Når du bor i hus, er der mere vedligeholdelse end hvis du bor i lejlighed, til gengæld har du også mere frihed til at prioritere projekterne. I løbet af husets levetid vil der opstå forskellige skader og gener på huset, og for langt de fleste er det ikke altid at lige nemt at prioritere hvilke skader der er vigtigst at få udbedret.

Hold vandet væk

I løbet af husets levetid, vil jorden omkring huset ofte ændre sig og hvis du begynder at opdage at der ligger sig vandpøler op ad huset efter regn, er det vigtigt at få udbedret dette med det samme. Vand op ad bygningen kan give fugt i fundamentet, som nemt spreder sig til større dele af fundamentet, og som i sidste ende kan give svamp i huset.

Det er meget normalt at der er huld i begge ender af en tagrende, men der kan sagtens opstå skader på tagrenden og det er derfor vigtigt at tjekke tagrenden en gang om året for skader på dem. Hvis der er skader på tagrenderne, kan det skade husets facade, som kan ende med at blive dyrt at udbedre. Hvis tagrenderne er placeret tæt på træer, kan du også opleve at de bliver tilstoppede og resultatet heraf, er det sammen som skader, og kan i sidste ende og betyde at der kommer skader på tagrenden når frosten begynder at komme.

Tjek dine vinduer

Ældre huse kræver mere vedligeholdelse end nye huse, og det gælder specielt vinduerne. Det er vigtigt at tjekke vinduernes tilstand en gang om året hvis de er af ældre kaliber. Når du tjekker vinduerne, bør du ligge mærke til hårdheden af træet og farven på træet, hvis der er tale om trævinduer, og fælles for alle vinduer er at tjekke om ruden stadig slutter tæt.

Når du tjekker hårdheden på træet, bør du ikke kunne stikke en syl eller et søm mere end 5 mm ind i ruden, hvis dette er tilfældet, er det på tide at skifte rammerne, da der højst sandsynligt er gået råd i dem, men det kan en byggesagkyndig hjælpe med at vurdere.

Når du tjekker farven på træet, skal du være opmærksom på at hvis træet er blevet gråligt at se på, er det ofte et tegn på at træet har brug for en behandling med lak og maling, det gælder også hvis malingen er ved at falde af. Hvis trærammen er blevet mørk og nærmest sort at se på, er det også tegn på at vinduerne skal skiftes. Du kan læse om vinduer her, hvis du skal have skiftet dine.

Det er nemt at bo i hus

Det er ikke sikkert at du vil bo i hus resten af live, og så kan det være en stor og dyr investering at foretage, og det er derfor en god idé at kigge på at leje et hus i stedet. Når det kommer til at leje et hus, behøver du ikke at have en lige så stor opsparing som du behøver ved at boligkøb, og det er den helt store fordel ved at flytte i hus til leje. Samtidig vil opleve en langt større grad af fleksibilitet ved hus til leje, da du ikke behøver at skulle gennem den helt store salgsproces, når du vil flytte igen.

Du kan læse mere om leje af hus lige her.