Er du hesteejer? Så læs med her

By | september 21, 2017

Enhver hesteejer ønsker det bedste for sin hest, og her spiller dyrlægen – der på bedste vis må vurdere og behandle hestens symptomer – en stor rolle i hestens trivsel. Det kan derfor være en stor beslutning at skulle udse sig en dyrlæge, som man samtidigt har tillid til og fortsat kan opsøge. Der findes mange dyrlægeklinikker i Silkeborg og omegn, og det er svært at vurdere den faglige og praktiske kompetence uden gode anbefalinger til den direkte klinik.

Derfor vælger mange at undersøge mere om klinikkens og dyrlægens baggrund, før de tager kontakt.

Der kan være mange usikkerheder, når man skal have vurderet hestens helbred, så det er vigtigt for en hesteejer at opleve, at ens hest er i gode hænder, da der både ligges økonomiske, følelsesmæssige og personlige ressourcer i et forløb, når hesten skal diagnosticeres. Derfor anbefales det at finde en dyrlæge med den nødvendige kundskab og erfaring samt en rimelig pris til den behøvede assistance.

Mødet mellem konkurrencedygtighed og kvalitet

Det er nødvendigt for en hesteejer og hestedyrlæge at opfylde de nødvendige krav, der er i hesteloven omkring loftshøjde, lysindfald og rumfang af stald til hesten. Derfor kan det være en fordel at lede efter en god og moderne hesteklinik, som har godt udstyr samt holder for øje, hvad den bedste løsning for behandling af hesten kan være. En velklassificeret diagnosticering kan være afgørende for hestens fremtid, og derfor er det vigtigt at finde en læge med en høj grad af faglighed og års praktisk erfaring. Valget af hestedyrlæge bliver selvfølgelig et individuelt valg alt efter, hvad der påskønnes for den enkelte hesteejer, og hvad hesten har behov for. Det er dog en god idé, når man har gjort sig nøje overvejelser, at vælge en klinik, der udbyder stor faglig kvalitet og dermed konkurrencedygtighed.

Det rette udstyr

Foruden at det naturligvis er vigtigt, at du som hesteejer sørger for at sikre dig, at din hest har en dygtig og erfaren dyrlæge, er det samtidig også væsentligt, at du sørger for at vægte godt udstyr til din hest højt. På nettet kan du finde en del af netop dette. Blandt andet på en side som denne.